18 Mayıs 2014 Pazar

Anadolu Kültür Mozayiğinden Bir Kesit; BALIYAN






ŞAHHÜSEYİNOĞLU KİTAPLARI: 1

Anadolu Kültür Mozayiğinden Bir Kesit; BALIYAN


H. Nedim Şahhüseyinoğlu’nun da mensubu olduğu; Malatya’nın Doğanşehir, Yeşilyurt ve Akçadağ yörelerini kapsayan alanda 21 köyden oluşan “Balıyan Aşireti”nin tarihsel gelişimi, toplumsal-kültürel ve ekonomik yapısını, sanatını folklorunu konu edinen ilk çalışmasıdır.

Kitabın Arka Kapağında Yer Alan Yazı

Beş yazardan değerlendirmeler kitabın ikinci baskısının arka kapağında yer almıştır.
“Şahhüseyinoğlu, hem üniversitede yapılacak bir işi dışarıda yapmış… Alevi topluluğunu bize tanıtıyor. Dinde, ekonomide, tarihte, coğrafyada, törede ve mizahta Balıyan’ın dünyasına giriyoruz.” 
İlhan SELÇUK, Cumhuriyet,  27 Ekim 1991

“Bu tür çalışmalara olan ihtiyacımız fazla. Sizin gibi Türkiye’mizin mahalli kültür zenginliklerini hem o yörenin halkına, hem de bizlere tanıtan sorumluluk sahibi insanları her zaman takdir etmeye çalıştım.” 
Prof. Dr. Ahmet Yaşar OCAK

“Eser orijinaldir. Yurdumuzda bu alandaki yayınlar bir elin parmakları sayısınca azdır… Çalışma böyle olur.” 
Kutlu Özen

“Kitap çok yönlü, geniş bir bakış açısına sahip, tarihsel olgulara belge ve tanıklarla yaklaşan çok değerli bir inceleme kitabı… Sadece Malatya’ya değil, genel olarak halk kültürümüz, yakın tarihimizle ilgi duyanların da kesinlikle okumaları, edinmeleri gereken bir kitap…” 
Kubbedağı Dergisi

“Günümüzün en yakıcı sorunlarına, son derece içeriden bir bakışı gerçekleştiren ve Doğu Anadolu gerçeğinin çok önemli bir unsurunu son derece ayrıntılı bir biçimde inceleyen bu eseri tarihi, sosyal ilişkilerin zengin ayrıntılarına meraklı okuyucularımıza olduğu kadar, folklor ve halk edebiyatına ilgi duyan herkese öneriyoruz.”  
Tevfik Taş, Gerçek Dergisi

S. ÖZEROL: Dirençli Eğitimci-Örgütçü ve Araştırmacı Hasan Nedim Şahhüseyinoğlu, 
Ürün Yay. Ankara 2009, s. 98

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder