8 Mayıs 2014 Perşembe

Alevi Aydını Şahhüseyinoğlu Ankara’da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Alevi Aydını Şahhüseyinoğlu Ankara'da Son Yolculuğuna Uğurlandı

            Yılmaz KIZILIRMAK
            Sendikacı

Alevilerin eşit yurttaşlık talebi doğrultusunda yıllardır çalışma yürüten ve bunun yanı sıra, geçmişte farklı alanlarda da kararlı çalışmalarıyla da tanınan araştırmacı yazar Hasan Nedim Şahhüseyinoğlu bugün Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Alevilerin can yoldaşı Şahhüseyinoğlu, yaşadığı Ankara’da geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılmış ve dün yaşamını yitirmişti.
Şahhüseyinoğlu’nun dostları onu son yolculuğunda yalnız bırakmamak için bugün saat: 12.00’den itibaren Ankara Yenimahalle/Batıkent, Yeni Batı Mahallesi, Uğrak Çarşısı yanında bulunan Serçeşme Cemevi’nde toplanmaya başladılar. Şahhüseyinoğlu’nun Pir Sultan Abdal bayrağına sarılı tabutunun önünde saygı duruşunda bulunan dostları, saat 13.30′da başlayan törende yaptıkları konuşmalarda onun pek çok alanda sürdürdüğü kararlı mücadelesini anlattılar.
“Hakka Yürüme Erkânı” adı verilen töreni Cemal Şahin Dede yürüttü. Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı eski başkanlarından Emel Sungur, Murtaza Demir ve şu andaki başkanı Mustafa Selmanpakoğlu’nun yanı sıra Hacı Bektaş Dergâhı Postnişin Veliyettin Ulusoy, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Kemal Bülbül, DİSK’e bağlı Dev. Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, Eğit-Der Genel Başkanı Mustafa Demir, Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Erdal Atıcı ve Şahhüseyinoğlu’nun büyük oğlu Bülent Şahhüseyinoğlu konuşmalar yaptılar.
Geçmişte Dev. Maden-Sen Sivas Şube Başkanlığı yapan Nedim Şahhüseyinoğlu ile ilgili kısa bir konuşma yapan Dev. Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, onun kararlı ve başarıyla yürüttüğü mücadelenin ortaya çıkardığı deneyiminin maden işçileri için yol gösterici olduğunu, mücadelesi önünde saygıyla eğildikleri Şahhüseyinoğlu’nu sınıf mücadelesinde yaşatacaklarını bildirdi. Maden işçisi olarak çalıştığı dönemde işçilerin ona “Şah” adını verdiklerini belirten Görgün, yaşadığı sürece Hızır paşalara karşı amansız bir mücadele yürüttüğünü, Şahhüseyinoğlu’nun araştırma ve incelemelerini kitaplaştırarak geleceğe tarihi belgeler bıraktığını söyledi.
PSAKD ve Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı yönetiminde uzun yıllar birlikte çalışan ve kendisini Şahhüseyinoğlu’nun 5. kızı olarak ifade eden Emel Sungur da yaptığı konuşmada şunları söyledi.
“Nedim babanın 5. Kızı olarak ve 20 yılı birlikte geçirdiğimiz Pir Sultan’ın kadın komisyonu bacılar olarak babamızı, ağabeyimizi örgütümüzün direğini yitirdik.
Çınarın üst tarafını toplum gördü ama ya alt ya kökler, bu öyle bir çınardı ki kökleri sağlam, yaygın ve inatçıydı.
Demokratik örgütlerin yol hizmetlisiydi Nedim Ağabey, emektarıydı ve kararlı bir yolcuydu.
Uzun bir yolculuktur yaşam. Belki de çok kısa bir yoldur. Ne yolcunun hangi limanda duracağı bilinir, ne yolun uzunluğu nede soluğun gücü.
Tırmanmak için hazırsındır dağın zirvesine ilk adımında tükenirsin, ‘acaba’ diye düşündüğünde bakmışsın ta tepesindesin.
Ve biter bir gün zirveye tırmanmakta, nefeste.
Ama yola çıktıkların, ne kadar yürüdüğün, ne kadar güvendiğin ve ihanet edenler hepsi bir meydandadır artık.
Ve o kadar büyüksündür ki hepsini bağışlarsın sana ne söylemiş olursa olsun ve ‘kalsın’ dersin davan için bitmeyen bu yolculuğun ve davanın belki de tek adamlarındansındır artık.

http://www.yilmazkizilirmak.com/?p=7465 ,  27 Nisan 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder