25 Şubat 2015 Çarşamba

H. Nedim Şahhüseyinoğlu 19. Kitabını Emel Sungur İle Birlikte Yayınladı

H. Nedim  Şahhüseyinoğlu 19. Kitabını Emel Sungur İle Birlikte Yayınladı

Süleyman ÖZEROL 

H. Nedim Şahhüseyinoğlu 19. kitabını Emel Sungur ile birlikte yayınladı. “Pir Sultan Abdal’ın Yurdu Banaz Köyü” adını taşıyan kitap Pir Sultan Abdal 2 Temmzu Kültür ve Eğitim Vakfı’nın 2. kitabı olarak Ocak 2012’de Ankara’da yayınlandı.
Kurulduğundan beri vaklıfta görev alan Sungur (Şimdi Başkan) ve Şahhüseyinoğlu’nun ortaklaşa hazırladıkları kitap 176 sayfa ve dört bölümden oluşuyor.
“Vakfımızın İkinci Kitabı” başlığı altında bir giriş yazısı var. Yazıda “birinci kitap”tan söz edilmemiş nedense, en azından kitabın kimliği verilebilirdi.
Emel Sungur ve H. Nedim Şahhüseyinoğlu’nun yaşamöykülerinin ardından kısaltmalar ve içindekiler yer almış. Dört bölüm halinde hazırlanan kitapta bakalım neler var?
I. Bölüm: “Pir Sultan Abdal’ın Mücadelesi”
Pir Sultan Abdal’ın yaşamı ve mücadeleri üzerinde durularak, Banaz köyü ile bağlantısı anlatılmış.
II. Bölüm: “Pir Sultan Abdal’ın Yurdu Banaz Köyü”
Kitabın ana bölümünü oluşturuyor bu bölüm. Banaz köyünün tanıtımı yer alıyor. Özellikle Alevi Bektaşi kültürüyle ilgili konular işlenmiş.
III. Bölüm: “Banaz Köyü’nün Demokratik Örgütlenmesi”
Banaz köyü ile özdeşleşen Pir Sultan Abdal adına kurulan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı’nın kuruluşu, örgütlenmesi, çalışmaları ve karşıkaştıkları sorunlar dile getirilmiş.
“Banaz’ın Siyasi Yapısı”, bu bölüm içinde deşerlendirilirken 1961-1977 yılları arasında yapılan 12 genel seçim ile ilgili sonuç bilgileri verilmiş.
IV. Bölüm: “Fotoğrafalr”
132-161. sayfalar arasında 30 adet renkli fotoğraf tam sayfa oalrak Banaz köyünden çeşitli görüntüler yer almış. Nedense bir “eski” görüntü (siyah-beyaz) yok!
Her bölüm sonunda kaynakça, bölümlerden sonra da genel kaynakça verilmiş.
“Banaz Halkının Haberleşme Rehberi” eklenmiş kitabın sonuna. Bu rehberde Banaz Köyünde, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir kentlerinde oturan Banaz köylülerinin ad, soyad, baba adı ve telefon numarası yer almış iletişim sağlanması için…


Kaynak: https://incedusunceler.wordpress.com/2012/01/22/1064/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder